Direktlänk till inlägg 15 juli 2013

Så var det dags att gå tilll vila.

Av Ryggan - 15 juli 2013 22:15

Efter Glimminge hus började vi se oss om efter en trevlig plats att slå upp tältet på. Eftersom vi har blivit bortskämda med att tälta just vid vattnet, ville vi förståss komma nära havet. Dessvärre har skåningarna byggt en väldans massa hus längs ner mot havet så det fanns inte så många platser kvar.


När vi kom till Kåseberga svängde vi av och promenerade mellan fårhagarna upp till Ale stenar. Lika bra att göra det när vi liksom ändå var på plats.

 

Vi blev båda mer imponerade än väntat och promenerade runt bland stenarna en god stund i jakt på att få ett bra kort på dem utan en massa människor i. Det var dock inte möjligt eftersom det hela tiden kom en strid ström av nyfikna turister. Men till slut så lyckades vi nästan. Bara en gubbe bland stenarna.

 

Ale stenar är Sveriges största bevarade skeppsättning och analyser visar att de uppfördes någon gång under perioden 500-1000 e Kr.

     

      

Så var det det där med tältplats...

Vi åkte tillbaka till Sandhammaren och till stranden som var så otroligt fin och som övergick i en trevlig tallskog. Dessvärre låg den i ett naturreservat. Vi frågade en kvinna som jobbade i glasskiosken om vi fick tälta där och hon svarade bara kryptiskt att det ju är ett naturreservat men att hon vet att det är många som tältar där ändå.


Vi tog med vårt pick och pack och slog upp vårt tält under några tallar i en sandbunker. Nere på parkeringen var det fler ekipage som stod över natt, så vi var i allafall i gott sällskap.

     


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ryggan - 30 juli 2017 13:56

     

Av Ryggan - 1 oktober 2015 21:41

men... det har varit en lååång dag och jag är sjukt trött. Tänker ge upp för ikväll och återkomma i morgon med nya krafter. ...

Av Ryggan - 15 september 2015 10:20

Reseprylar från Coolstuff Joosa Powerbank Det har hänt oss nästan alla under en resa. Vi står där på flygplatsen eller sitter i turistbussen och plötsligt så varnar telefonen för att batterier håller på att ta slut. På flygplatsen visar skyltarna &...

Av Ryggan - 21 augusti 2015 11:18


Vi ska tälta i Tiveden i helgen och det ska bli så härligt att komma ut i skogen igen! Det ser ut som att vädergudarna kommer att vara med oss även om temperaturen sjunker ner mot 7 grader på natten. Underställen är nerpackade, så vi är beredda!! ...

Av Ryggan - 14 augusti 2015 08:13

Ikväll ska vi gå på föreställning vid Konunga-Stollen. Årets företsällning innehållande sång, musik och eld heter  "Gruvtagen - Bergets inre väsen"     Detta utlovas:"föreställningen startar i skymningen för att få Gruvparkens unika miljö och tr...

Presentation


Denna blogg kommer att handla om resor i olika former, men framför allt om billiga resor som ger möjlighet till lite vardagsflykt, samt de små utflykterna hemmavid.
Jag skulle vilja att det blir ett levande reseforum, så lägg gärna till information om du

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards