Direktlänk till inlägg 5 september 2013

Budgetlyx och mys i Lissabon

Av Ryggan - 5 september 2013 13:02

Vid dagens besök hos frisören läste jag en artikel om Lissabon i Amelias augustinummer. Läs artikeln nedan:


Billig shopping, prisvärda restauranger och världens bästa vandrarhem - Lissabon är en av Europas best budgetvänliga huvudstäder just nu!


Att bo på vandrarhem behöver inte längre vara synonymt med våningssängar och bakfulla backpackers. Idag finns en rad moderna vandrarhem runtom i Europa som lockar med snygg, orginell och smart inredning. De flesta erbjuder dessutom lyxigare enkel- och dubbelrum - till betydligt bättre priser än många budgethotell.

Tydligast märks denna utveckling i Lissabon. Det portugisiska huvudstaden är världens bästa resmål för den som vill bo snyggt med liten budget. Vid den senaste Hoscarsgalan, vandrarhemsbranchens motsvarighet till Oscar, tog Lissabon storslam.


Ett av de prisade vandrarhemmen är Travellers House, ett citychict boende på en av Lissabons bästa shoppinggator. I receptionen erbjuds gratis lånepaddor och guidade turer med olika teman. Till frukost serveras äggröra och toast á la minute.


Det är inte bara billigt att bo i Lissabon. Enligt Forex senaste storstadsindex är det en av Europas billigaste storstäder just nu, efter Budapest, Riga och Tallin. Här får man betydligt mer för pengarna än i exempelvis Rom, Paris eller Bryssel.


Det gör det förstås roligare att både shoppa och gå ut och äta. I Lissabon kan man unna sig lyxiga restaurangbesök utan att det behöver kosta skjorta.

 

Bra helgtips!


Hostel & Hotell

  • Living Lounge Hostel
    Designvandrarhem med rum inredda av olika konstnärer. Toalett och dusch i korridoren. Svårslaget läge, mitt emellan shoppingkvarteren Chiado och Baxia. Det är dock ganska lyhört, så glöm inte öronpropparna!
    Dubbelrum från ca 260 kronor/person inklusive frukost.
    www.livingloungehostel.com

  • Travellers House
    Chict vandrarhem som har utsetts till världens bästa vandrarhem flera år i rad. Toppenläge, på shoppinggatan Rua Augusta.
    Dubbelrum från ca 250 kronor/person inklusive frukost.
    www.travellershouse.com

  • The Independenente
    Nyöppnat vandrarhem/budgethotell i Bairro Alto. Här finns 13 stora, ljusa rum med våningssängar, men också fyra sviter med hotellstandard. I bottenvåningen ligger budgetrestaurangen The Decadente.
    Svit ca 900 kronor inklusuve frukost.
    www.theindependente.pt

  • International Design Hotel
    Fyrstjärningt hotell med svårslaget läge. Rummen finns i olika storlekar - från cocoon till XL - och fyra olika teman: Urban, Zen, Pop och Tribe.
    Dubbelrum från ca 1100 kronor inklusive stor frukostbuffé.
    www.idesignhotel.com

"Spårvagn är ett billigare alternativ till turistbussarna"


Se & Göra

  • Mude
    Mude, Lissabons mode- och designmuseum, är ett måste för alla modeintresserade.
    Fri entré.
    Stängt måndagar.
    Adress: Rua Augusta 24
    www.mude.pt

  • Spårvagn 28
    Lissabon är en promenadvänlig stad men när man är trött i benen rekomenderas en tur med spårvagn 28, ett billigare och mer genuint alternativ till turistbussarna.

  • Belém
    Ta spårvagn 15 till stadeselen Belém i stadens utkanter. Här väntar en världsarvslistad katedral och ett av stadens populäraste konditorier, Antiga Confeitaria de Belém. Deras Pastel de Nata, ett frasigt bakverk med äggkräm, får både lokalbefolkningen och turister att vallfärda.
    www.pasteisdebelem.pt

  • Cascais
    En dryg halvtimme utanför Lissabon ligger badorten Cascais. Gör en dagsutflykt hit när du längtar efter en dag på stranden. Grannstaden Estoril brukar kallas Portugals Monte Carlo.

Snabbfakta:

Ta dig hit:Tap flyger direkt från Stockholm eller Köpenhamn till Lissabon från ca 2200 kronor t/r. Ving och Airtours har paketresor till Lissabon, prisexempel 3203 kronor med två hotellnätter. Solresor har charter till Estorilkusten.

Bästa tid att resa hit är april - oktober med undantag för mitten av juli - augusti.


 
 
Ingen bild

Malin

6 september 2013 00:24

Så, vi åker i april/maj nästa år då??? ;)

Ryggan

6 september 2013 14:10

Yesbox!!

 
Ingen bild

Malin

6 september 2013 23:22

Så fort solen tar lite, så jag kan få jobba lite på brännan inför sommaren.. ;-)

Ryggan

8 september 2013 09:02

Så klart. Något annat hade jag inte förväntat mig :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ryggan - 30 juli 2017 13:56

     

Av Ryggan - 1 oktober 2015 21:41

men... det har varit en lååång dag och jag är sjukt trött. Tänker ge upp för ikväll och återkomma i morgon med nya krafter. ...

Av Ryggan - 15 september 2015 10:20

Reseprylar från Coolstuff Joosa Powerbank Det har hänt oss nästan alla under en resa. Vi står där på flygplatsen eller sitter i turistbussen och plötsligt så varnar telefonen för att batterier håller på att ta slut. På flygplatsen visar skyltarna &...

Av Ryggan - 21 augusti 2015 11:18


Vi ska tälta i Tiveden i helgen och det ska bli så härligt att komma ut i skogen igen! Det ser ut som att vädergudarna kommer att vara med oss även om temperaturen sjunker ner mot 7 grader på natten. Underställen är nerpackade, så vi är beredda!! ...

Av Ryggan - 14 augusti 2015 08:13

Ikväll ska vi gå på föreställning vid Konunga-Stollen. Årets företsällning innehållande sång, musik och eld heter  "Gruvtagen - Bergets inre väsen"     Detta utlovas:"föreställningen startar i skymningen för att få Gruvparkens unika miljö och tr...

Presentation


Denna blogg kommer att handla om resor i olika former, men framför allt om billiga resor som ger möjlighet till lite vardagsflykt, samt de små utflykterna hemmavid.
Jag skulle vilja att det blir ett levande reseforum, så lägg gärna till information om du

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards