Direktlänk till inlägg 3 maj 2014

En dag på Kolmårdens djurpark

Av Ryggan - 3 maj 2014 18:15

 

Inträdet kostar förvisso en hel hög med slantar, men väl på insidan så ingår allt. Tycker dock att de kunde bjuda på parkeringen.

 

Utrustade med picknick och en varm tröja trädde vi in i parken kl 11 och började med en fika i solskenet, innan vi rände runt och tittade på alla djuren i parken. Stora som små.

 

Vid Kolosseum finns de små roliga roliga surikaterna och de stora elefanterna. Vid elefantshowen fick vi lära oss om elefanter och se den "lilla" elefantkalven Namsai som ännu inte fått styr på sin snabel.

 
Det var ännu för kallt för vissa apor att vistas ute och vi fick gå in i Aparium där det luktar fruktansvärt illa. Vi fick bevittna chimpansernas något ofina toalettskick. På gorillorna var det ingen som helst action. Enzo låg på en avsats och sov och Echo stretchade sina ben.

 

Vädret kanske inte var det bästa med tanke på att det blev ganska kallt mitt på dagen. Något som var bra med detta var att det inte var någon som helst kö till linbanan till safariparken. Sittandes högt där uppe fick vi förutom lejon, björnar och andra djur även se hur lamor blir till.

Vi blev lite väl frusna av att åka linbana och gick till delfinshowen Life för att få lite värme. Vi satt näst längst fram med stänkskydd i form av barn på första bänk. Det var som vanligt en helt fantastisk show och även om de mest troligt alltid luktar fisk, så har förmodligen tjejerna som som tränar delfinerna världens bästa jobb.

 

  

När vi kom ut hade solen tittat fram igen och vi gick och tittade på Kapten Sjösjuks sälshow. Det må vara hänt att den var för barn, men det uppenbarligen var den även rolig för vuxna. Jag skrattade hysteriskt innan jag led med den pirat som tvingades gå på plankan och faktiskt bada i det kalla vattnet.

 

Efter delfiner och sälar gav vi oss i kast med att åka Delfinexpressen och Sjörövarskeppet. Medan vi åkte fick vi lyssna till Panetoz  från Melodifestivalen, som uppenbarligen hade spelning på Kolmården denna dag.


"Efter solsken kommer värsta regnet..."



 

  

Tiden går fort när man har roligt och vi insåg plötsligt att det inte var långt kvar till stängning. Vi gick vidare och kollade in tigrarna...

... innan vi kom till savannen där vi fick bevittna ett ordentligt slagsmål mellan zebrorna Björn och Rebus.


Hur kan man döpa en zebra till Björn???


Vi stannade kvar och tittade på när de tog in djuren för natten. Det var en intressant cirkus och det tog sin lilla tid innan rätt djur var i rätt bur.

Det sista vi kollade in innan vi åkte hemåt var vargarna. Eller rättare sagt vargen eftersom vi bara lyckades se en. Den låg och sov gott och brydde sig inte det minsta om varken oss eller alla puckon som stod och ylade och väsnades.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ryggan - 30 juli 2017 13:56

     

Av Ryggan - 1 oktober 2015 21:41

men... det har varit en lååång dag och jag är sjukt trött. Tänker ge upp för ikväll och återkomma i morgon med nya krafter. ...

Av Ryggan - 15 september 2015 10:20

Reseprylar från Coolstuff Joosa Powerbank Det har hänt oss nästan alla under en resa. Vi står där på flygplatsen eller sitter i turistbussen och plötsligt så varnar telefonen för att batterier håller på att ta slut. På flygplatsen visar skyltarna &...

Av Ryggan - 21 augusti 2015 11:18


Vi ska tälta i Tiveden i helgen och det ska bli så härligt att komma ut i skogen igen! Det ser ut som att vädergudarna kommer att vara med oss även om temperaturen sjunker ner mot 7 grader på natten. Underställen är nerpackade, så vi är beredda!! ...

Av Ryggan - 14 augusti 2015 08:13

Ikväll ska vi gå på föreställning vid Konunga-Stollen. Årets företsällning innehållande sång, musik och eld heter  "Gruvtagen - Bergets inre väsen"     Detta utlovas:"föreställningen startar i skymningen för att få Gruvparkens unika miljö och tr...

Presentation


Denna blogg kommer att handla om resor i olika former, men framför allt om billiga resor som ger möjlighet till lite vardagsflykt, samt de små utflykterna hemmavid.
Jag skulle vilja att det blir ett levande reseforum, så lägg gärna till information om du

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards