Direktlänk till inlägg 9 september 2014

Dagen vi hade kunnat vara utan

Av Ryggan - 9 september 2014 17:15

Uppstigning klockan 03:10 för att hinna till flygbussen klockan 04:00. Inte så spännande när man gått och lagt sig klockan 01 efter att ha druckit vin i trevligt sällskap. Alltså helt självförvållat!

Att jag vaknade med grymt ont i halsen och feber kan jag nog skylla på den 3,5-åriga bacillen som var och hälsade på mig i helgen. Hon var nämligen både hostig, febrig och snorig!

Slumrade lite på bussen och när vi kom fram till Skavsta såg jag fram emot att få gå ombord på planet, som jag hoppades skulle vara varmare än bussen, för att få fortsätta sova. Men icke!! Vårt plan var försenat, så istället för 06:50, kom vi iväg först klockan 10:40. Alla som varit på Skavsta vet att det inte är en flygplats man vill hänga på någon längre stund. Ryanair var så snälla att de bjöd oss att handla för hela 5 euro. På en flygplats får man ju inte ens en kanelbulle för den summan. Snåljåpar!

Trots att vi missade dyrbar tid i värmen, så höll vi humöret uppe med panodil, kaffe, macka och korsord.

Flygresan var en mardröm! Jag hade frossa och ont i kroppen och ville mest bara dö. M satt vid sidan av mig och drack öl och såg ut att ha det ganska gott. När vi landade var det strålande solsken och supervarmt. Märklig känsla att ha feberfrossa men ändå tycka att det är för varmt i solen. Jag sprang in på ett apotek och köpte febernedsättande och halstabletter och sen tog vi en taxi till Hostello 8 där det inte fanns någon som släppte in oss. Vi visste först inte ens om vi kommit rätt för det var ett väldigt hemligt ställe med endast en centimeterstor lapp på en av ringklockorna. Vi stod där i gassande sol, trötta och varma och hatade livet. Efter att vi stått som fån och ringt på dörren i, vad som kändes som evigheter, bestämde vi oss för att gå en bit bort och äta. Vi satte oss på en uteservering, där det redan satt folk, och väntade på att någon skulle komma och hjälpa oss. De såg oss och de tittade på oss, men sa inget om att det var stängt för siesta förrän vi bad om en meny. Nästa ställe var öppet och där hade de ett erbjudande med en trerättersmeny för 10 euro. Vi förklarade att vi bara ville ha en rätt och beställde pasta med tomater och pesto. In kom två gigantiska portioner med mucho olivolja!! Mannen som serverade deklarerade stolt att de som bara beställer en portion får extra mycket, och priset blev tydligen detsamma.

Vi gick tillbaka till hostellet och ringde på igen utan resultat och ringde då ett nummer som stod på bokningsbekräftelsen. Till slut kom det en liten man och släppte in oss. Vi förklarade att det i våra papper står att man ska kunna checka in när som helst under dagen från klockan 12:30 -22:00 och att vi väntat länge. Han svarade väldigt otrevligt att det inte var hans problem och undrade om vi ville ha rummet eller inte? Hade jag orkat hade jag tackat nej och gått vidare.

Rummet var stort och enkelt, men rent och fräscht. Kanske hade de kunnat kosta på sig en takfläkt och glödlampor i båda lamporna, och även om jag inte har något emot att det är enkelt, så hade det varit fint med ett litet kylskåp i ett varmt land som detta. Speciellt med tanke på att det inte fanns något kök.


Det är bara sex rum med två stora och rena badrum, så det finns inget att klaga på där i alla fall. Men... jag tycker nog att de kunde ha kostat på sig en liten skylt som visade att det faktiskt var ett hostell samt information om att det inte finns personal på plats och att man därfår MÅSTE ringa för att bli insläppt. Jag kopplade upp mig mot WiFi (som är gratis) och lusläste informationen om hostellet på booking.com och det står inget om att det är ett obemannat ställe och att man därför måste ringa någon för att få komma in. Kan tyckas vara ganska värdefull information att upplysa sina gäster om... Efter att ha läst recenssionerna såg jag att vi inte var de enda som stött på detta lilla problem.

Vi svidade om och tog oss ut och gick ner till den allmänna stranden, som låg ca 5 minute bort. M studsade genast iväg för att bada medan jag slocknade som ett ljus i sanden.

Efter en liten stund kom hon tillbaka och pep om att hon hade ont i magen och mådde illa och undrade om vi kunde gå tillbaka till hostellet och vila en stund. På vägen tillbaka skiftade M färg och såg tillslut ganska grönblek ut.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ryggan - 30 juli 2017 13:56

     

Av Ryggan - 1 oktober 2015 21:41

men... det har varit en lååång dag och jag är sjukt trött. Tänker ge upp för ikväll och återkomma i morgon med nya krafter. ...

Av Ryggan - 15 september 2015 10:20

Reseprylar från Coolstuff Joosa Powerbank Det har hänt oss nästan alla under en resa. Vi står där på flygplatsen eller sitter i turistbussen och plötsligt så varnar telefonen för att batterier håller på att ta slut. På flygplatsen visar skyltarna &...

Av Ryggan - 21 augusti 2015 11:18


Vi ska tälta i Tiveden i helgen och det ska bli så härligt att komma ut i skogen igen! Det ser ut som att vädergudarna kommer att vara med oss även om temperaturen sjunker ner mot 7 grader på natten. Underställen är nerpackade, så vi är beredda!! ...

Av Ryggan - 14 augusti 2015 08:13

Ikväll ska vi gå på föreställning vid Konunga-Stollen. Årets företsällning innehållande sång, musik och eld heter  "Gruvtagen - Bergets inre väsen"     Detta utlovas:"föreställningen startar i skymningen för att få Gruvparkens unika miljö och tr...

Presentation


Denna blogg kommer att handla om resor i olika former, men framför allt om billiga resor som ger möjlighet till lite vardagsflykt, samt de små utflykterna hemmavid.
Jag skulle vilja att det blir ett levande reseforum, så lägg gärna till information om du

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards