Direktlänk till inlägg 29 september 2014

Förbjudet att hångla och ha högklackade skor!

Av Ryggan - 29 september 2014 12:06

 

Staden där det är förbjudet att hångla

I Dubai kan du åka i finkan om du hånglar offentligt. I Tyskland är det förbjudet att få bensinstopp och i Grekland ska du tänka till både en och två gånger innan du sätter på dig högklackade skor.
Här är några lagar det kan vara bra att känna till innan du ger dig iväg på din drömsemester.

Passa dig för högklackade skor i Grekland.


Det går naturligtvis alldeles utmärkt att gå i högklackat på stan men i ett land som fullkomligt kryllar av historiska platser kan det vara bra att veta att det är förbjudet att beträda dessa platser i högklackade skor. Du riskerar visserligen inga stora konsekvenser, du kommer helt enkelt bli ombedd att ta av dig skorna och gå barfota.

 

Inga badkläder på stan i Barcelona
Kanske inte den strängaste av lagar men har du otur kan du få dryga böter om du har på dig dina badkläder bortom stranden och strandpromenaden i den populära turiststaden.

 

Inget hånglande i Dubai
Att hångla, pussas, kramas och hålla handen är förbjudet på offentliga platser i Förenade Arabemiraten, det gäller också i den populära turiststaden Dubai. Det har faktiskt hänt att hånglande turister hamnat rakt i finkan utan att passera gå när de varit för närgångna i stan. Det kan också vara bra att veta att det är absolut förbjudet att äta, dricka eller röka under dagtid på offentliga platser under den muslimska fastemånaden Ramadan.

 

Få inte bensinstopp i Tyskland
Okej då, bensinstopp i sig är inte olagligt. Men på autobahn är det absolut förbjudet att stanna sin bil oavsett skäl, om det inte är en nödsituation. Och bensinstopp räknas inte som en nödsituation.

 

Glöm inte alkoholmätaren i Frankrike
I Frankrike är det numera lag på att alla som kör bil måste ha med sig en alkoholmätare och den lagen gäller även turister. Nu kostar det visserligen bara 11 euro om du åker dit utan, men då kommer du ändå bli tvungen att köpa en mätare så det är en hundralapp du kan spara till något roligare.

 

Ha alltid passet på dig i Thailand
Det naturliga är ju att låsa in sitt pass i värdeskåpet på hotellet men i Thailand är det faktiskt lag på att du har det med dig vid alla tillfällen. Blir du stoppad av polisen och inte har ditt pass på dig kan du till och med bli gripen.
Andra lagar som kan vara bra att känna till i Thailand? Du får inte köra bil, motorcykel eller moped med bar överkropp (straffet kan bli böter). Du ska också passa dig väldigt noga för att prata illa om den thailändske kungen och kungafamiljen. Här är straffen stränga och i värsta fall kan du dömas till fängelse.

 

Ät inte på kyrktrappor i Florens
En av Italiens vackraste städer har en ganska sträng lag som kan ge kosta dig en rejäl slant om du åker dit. Att sätta sig ner på en av stadens många kyrktrappor och äta eller dricka är förbjudet och förenat med dryga böter. Förbudet gäller hela kyrkans område och även i anslutning till offentliga byggnader.

 

Mata inte duvor i San Francisco
Duvor anses vara skadedjur som förstör stadsbilden och det blir en dyr upplevelse om du åker dit för att ha matat dem i San Francisco. Italienska Venedig har samma lag, men som turist blir du sannolikt bara tillsagd och slipper böter om du blir upptäckt.

 

Rök inte i Singapore
Att det är stränga bötesstraff för att slänga sitt tuggummi på marken i Singapore är välkänt och på många ställen är det dessutom förbjudet att tugga.Tänk på att man gillar rökare ännu mindre. Att blossa på krogen, på gatan eller i parken, ja alla offentliga platser, är förenat med mycket dryga böter.

 

Sura inte i Milano
Hur väl den här lagen efterföljs låter vi vara osagt men formellt är det i alla fall inte okej att vara sur i italienska Milano, faktum är att du enligt lagen är tvungen att le om du befinner dig på en offentlig plats. Begravningar och sjukhusbesök är undantaget

 
ANNONS
 
Zeunertz

Zeunertz

29 september 2014 12:27

Hej! Och ändå är det vi i norden som gnäller och klagar på allt så in i norden. Vi är aldrig nöjda. Tänk om vi skulle införa en lag i Sverige där det är förbjudet att klaga! Nädå, jag ska inte klaga. Vi har det bra. Jag gillar mitt land med yttrandefriheten som vi brukade ha.

/M

http://zeunertz.bloggplatsen.se

Ryggan

29 september 2014 13:59

Nej, vi kan ju bara vara lagom nöjda. Hur skulle det annars se ut :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ryggan - 30 juli 2017 13:56

     

Av Ryggan - 1 oktober 2015 21:41

men... det har varit en lååång dag och jag är sjukt trött. Tänker ge upp för ikväll och återkomma i morgon med nya krafter. ...

Av Ryggan - 15 september 2015 10:20

Reseprylar från Coolstuff Joosa Powerbank Det har hänt oss nästan alla under en resa. Vi står där på flygplatsen eller sitter i turistbussen och plötsligt så varnar telefonen för att batterier håller på att ta slut. På flygplatsen visar skyltarna &...

Av Ryggan - 21 augusti 2015 11:18


Vi ska tälta i Tiveden i helgen och det ska bli så härligt att komma ut i skogen igen! Det ser ut som att vädergudarna kommer att vara med oss även om temperaturen sjunker ner mot 7 grader på natten. Underställen är nerpackade, så vi är beredda!! ...

Av Ryggan - 14 augusti 2015 08:13

Ikväll ska vi gå på föreställning vid Konunga-Stollen. Årets företsällning innehållande sång, musik och eld heter  "Gruvtagen - Bergets inre väsen"     Detta utlovas:"föreställningen startar i skymningen för att få Gruvparkens unika miljö och tr...

Presentation


Denna blogg kommer att handla om resor i olika former, men framför allt om billiga resor som ger möjlighet till lite vardagsflykt, samt de små utflykterna hemmavid.
Jag skulle vilja att det blir ett levande reseforum, så lägg gärna till information om du

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ billiga-resor med Blogkeen
Följ billiga-resor med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se