Senaste inläggen

Av Ryggan - 10 september 2014 17:30

Vi gick ner till hamnen och in i gamla staden där vi satte oss på ett litet café och åt frukost. Det var skönt när inte solen låg på och gassade för fullt. Det såg lite magiskt ut att se bergen i dimma och muren som omringar staden gör att det verkligen är vackert! Det är en väldigt liten pittoresk stad med små gator och gränder och även om det är litet så finns det en hel del att titta på.
 
Vi strosade runt en stund men ganska snart började det bli för varmt och vi hämtade badkläder och gick längs stranden, förbi Lido - området med alla strandhotell, till stranden Maria Pinta som ligger ca 2 km utanför Alghero. Där hyrde vi solstolar med parasoll för 10 euro och M sprang iväg och köpte varsin öl, och även om jag får ligga i skuggan så känns det äntligen som att vi har semester!
 

ANNONS
Av Ryggan - 10 september 2014 08:33

Jag hade ställt klockan igår eftersom jag nog tänkt att vi skulle ta oss ut igen senare på kvällen, men när den ringde stängde jag av den och sa till M att vi sover för natten. Tror inte ens att hon fattade vad jag sa...


Vi har nu vaknat igen efter 15 timmars sömn. M är helt återställd. Jag mår bättre så länge jag ligger helt still.


Ännu ingen sol, men det känns bara skönt. Nu ska vi gå ut och se oss om i Algheros gamla stad som vi faktiskt kan se från vår balkong. Säga vad man vill om vårt boende, men läget är oslagbart! Nära till allt!! Bussar, hamnen, Gamla Staden och till stranden.


Hostellfasaden med vår balkong högst upp.

ANNONS
Av Ryggan - 9 september 2014 17:15

Uppstigning klockan 03:10 för att hinna till flygbussen klockan 04:00. Inte så spännande när man gått och lagt sig klockan 01 efter att ha druckit vin i trevligt sällskap. Alltså helt självförvållat!

Att jag vaknade med grymt ont i halsen och feber kan jag nog skylla på den 3,5-åriga bacillen som var och hälsade på mig i helgen. Hon var nämligen både hostig, febrig och snorig!

Slumrade lite på bussen och när vi kom fram till Skavsta såg jag fram emot att få gå ombord på planet, som jag hoppades skulle vara varmare än bussen, för att få fortsätta sova. Men icke!! Vårt plan var försenat, så istället för 06:50, kom vi iväg först klockan 10:40. Alla som varit på Skavsta vet att det inte är en flygplats man vill hänga på någon längre stund. Ryanair var så snälla att de bjöd oss att handla för hela 5 euro. På en flygplats får man ju inte ens en kanelbulle för den summan. Snåljåpar!

Trots att vi missade dyrbar tid i värmen, så höll vi humöret uppe med panodil, kaffe, macka och korsord.

Flygresan var en mardröm! Jag hade frossa och ont i kroppen och ville mest bara dö. M satt vid sidan av mig och drack öl och såg ut att ha det ganska gott. När vi landade var det strålande solsken och supervarmt. Märklig känsla att ha feberfrossa men ändå tycka att det är för varmt i solen. Jag sprang in på ett apotek och köpte febernedsättande och halstabletter och sen tog vi en taxi till Hostello 8 där det inte fanns någon som släppte in oss. Vi visste först inte ens om vi kommit rätt för det var ett väldigt hemligt ställe med endast en centimeterstor lapp på en av ringklockorna. Vi stod där i gassande sol, trötta och varma och hatade livet. Efter att vi stått som fån och ringt på dörren i, vad som kändes som evigheter, bestämde vi oss för att gå en bit bort och äta. Vi satte oss på en uteservering, där det redan satt folk, och väntade på att någon skulle komma och hjälpa oss. De såg oss och de tittade på oss, men sa inget om att det var stängt för siesta förrän vi bad om en meny. Nästa ställe var öppet och där hade de ett erbjudande med en trerättersmeny för 10 euro. Vi förklarade att vi bara ville ha en rätt och beställde pasta med tomater och pesto. In kom två gigantiska portioner med mucho olivolja!! Mannen som serverade deklarerade stolt att de som bara beställer en portion får extra mycket, och priset blev tydligen detsamma.

Vi gick tillbaka till hostellet och ringde på igen utan resultat och ringde då ett nummer som stod på bokningsbekräftelsen. Till slut kom det en liten man och släppte in oss. Vi förklarade att det i våra papper står att man ska kunna checka in när som helst under dagen från klockan 12:30 -22:00 och att vi väntat länge. Han svarade väldigt otrevligt att det inte var hans problem och undrade om vi ville ha rummet eller inte? Hade jag orkat hade jag tackat nej och gått vidare.

Rummet var stort och enkelt, men rent och fräscht. Kanske hade de kunnat kosta på sig en takfläkt och glödlampor i båda lamporna, och även om jag inte har något emot att det är enkelt, så hade det varit fint med ett litet kylskåp i ett varmt land som detta. Speciellt med tanke på att det inte fanns något kök.


Det är bara sex rum med två stora och rena badrum, så det finns inget att klaga på där i alla fall. Men... jag tycker nog att de kunde ha kostat på sig en liten skylt som visade att det faktiskt var ett hostell samt information om att det inte finns personal på plats och att man därfår MÅSTE ringa för att bli insläppt. Jag kopplade upp mig mot WiFi (som är gratis) och lusläste informationen om hostellet på booking.com och det står inget om att det är ett obemannat ställe och att man därför måste ringa någon för att få komma in. Kan tyckas vara ganska värdefull information att upplysa sina gäster om... Efter att ha läst recenssionerna såg jag att vi inte var de enda som stött på detta lilla problem.

Vi svidade om och tog oss ut och gick ner till den allmänna stranden, som låg ca 5 minute bort. M studsade genast iväg för att bada medan jag slocknade som ett ljus i sanden.

Efter en liten stund kom hon tillbaka och pep om att hon hade ont i magen och mådde illa och undrade om vi kunde gå tillbaka till hostellet och vila en stund. På vägen tillbaka skiftade M färg och såg tillslut ganska grönblek ut.

Av Ryggan - 4 september 2014 11:07

Efter Sicilien är Sardinien Medelhavets största ö, men den är ändå inte speciellt stor. Det tar ungefär 4 timmar att köra från norr till söder. De vackra vyerna växlar märkligt fort, som om så många landskap som möjligt fått vara med och dela på den lilla ytan.


Sardinien är inte som övriga Italien. Visserligen blev landet en del av Italien för 200 år sedan, men fortfarande är sarderna först och främst sarder och sedan italienare. Men även inom den lilla ön finns stora skillnader från ett område till ett annat. Två byar endast några kilometer från varandra kan se helt olika ut och det sardiska språket består i själva verket av flera olika dialekter. Vill man uppleva det "äkta" Sardinien så ska man bege sig tlll de bergiga trakterna som kallas Barbagia. Här är den sardiska kulturen som mest levande och här är fåraherde fortfarande ett av de vanligaste yrkena.


Sardinien har också några områden som skruvar upp landskapets annars behagligt låga volym. Längst söderut breder den gamla feniciska staden Cagliari ut sig, med en ansenligt stor sommarbefolkning, och i öster ligger Costa Smeraldas kuststräcka som är jetsetarnas hemmaplan. Här kan du äta på öns dyraste och mest exklusiva restauranger medan du spanar ut mot pampiga lyxbåtar.


Historia

Sardiniens centrala läge mitt i Medelhavet har dömt ön till en rad invasioner och flera olika bosättare.

På 900-talet f Kr anlade fenicierna handelsbaser på ön, 600 f Kr tog kartagerna över och byggde ut feniciernas bosättningar. Ca 200 f Kr var tiden för romarrikets expansion, Sardinien koloniserades och försvagades.

Från år 1479 och trehundra år framåt tillhörde ön Spanien, en lugn period i öns historia.

Inte förrän 1861 blev Sardinien en del av Italien. Sarderna har många gånger känt sig åsidosatta jämfört med det övriga Italien, men 1962 fick de samma autonoma ställning som Sicilien och en rad ekonomiska reformer har stärkt infrastrukturen och moderniserat ön.


Alghero grundades i början av 1100-talet av genuafamiljen Doria. Staden erövrades av aragonerna år 1353 och befolkades av bosättare från Barcelona och Valencia. De ursprungliga invånarna – ligurier och sarder – fördrevs från orten. Idag har det katalanska språket och kulturen en renässans och Alghero har en påfallande spansk atmosfär. Den livliga hamnen i den gamla stadsdelen, med labyrintliknande gränder och kullerstensgator, omges av murar och försvarstorn utom mot landsidan. Mitt emot Giardino Pubblico ligger det massiva Torre di Porta Terra från 1500-talet, även kallat Judiska tornet efter dem som uppförde det. I utkanten av den gamla stadsdelen finns fler torn, bla Torre dell Espero Reial och Torre San Giacomo vid Lungomare Colombo, och Torre della Maddalena vid Piazza Porta Terra. Duomo (1500-tal) vid slutet av Via Umberto är huvudsakligen katalansk-gotisk med en aragonsk portal. Intill Via Carlo Alberto ligger San Francesco (1300-tal) med en fin klostergång och en åttkantig kampanil med torn, samt barockkyrkan San Mechele, som har en färgrann kakelklädd kupol. Invid Via Umberto ligger Casa Doria, det hus som Algheros härskare bodde i innan spanjorerna anlände. Det har en vacker renässansportal och fönster med gotiska bågar.

Från Alghero kan man ta en båt- eller biltur till den storslagna Grotta di Nettuno, en djup naturlig grotta längst ut på Capo Caccia, eller den närliggande Grotta Verde.


Att ta sig hit:

Reguljärflyg avgår från Stockholm, Göteborg och Malmö till Cagliari, Olbia eller Alghero. Ryanair har direkt lågprisflyg från Skavsta till Alghero. Det går även charterflyg till Sardinien.

Den största flygplatsen ligger ca tio minuter med bil utanför Cagliari. Flygplatserna utanför Olbia och Alghero ligger drygt tio minuter från städerna.

Det går även färjor från flera städer i Italien (Genoa, Neapel, Civitavecchia) och Frankrike (Marseille) till olika hamnar runt om på Sardinien.

 

Att ta sig runt:

Hyrbil är ett bra sätt att upptäcka ön på, i alla fall om man håller sig på de större vägarna. Har man tid och är en säker chaufför så är annars de små vägarna mycket vackrare. Lokaltrafiken är inte alltid den bästa, speciellt inte på söndagar då det är lågtrafik. Annars går bussarna mellan de flesta städer, till en del stränder och inom de större städerna. Tåg går mellan alla större städer men stannar ofta långt utanför själva staden.

 

Stränder:
Costa Smeralda
på Sardiniens nordöstra kust, har en tio kilometer lång kuststräcka med flera sandstränder. Känt för att vara ett exklusivt och populärt tillhåll för kändisar och rika semesterfirare. Costa Smeralda sägs ha några av de finaste stränderna i Europa, två av dem är Poltu di Li Cogghji och Spaggia del Principe. Vid flera av Smeraldas stränder är havet långgrunt och därför barnvänligt.

La Pelosa. Räknas som en av öns finaste stränder där vit sand gradvis försvinner ner i grunt och klart turkost vatten. La Pelosa ligger på öns nordvästra spets, två kilometer från Stintino.


Cala Gonone på öns västra sida är en livlig semesterort och fiskehamn. Här ligger några av Sardiniens finaste sandstränder; den halvmåneformade Cala Luna, Cala Mariolu och Galoritzé med koboltblått vatten. De flesta fina stränder häromkring nås endast med båt. Båtturer går frekvent från hamnen i Cala Gonone.

Costa Rei. En välbesökt sträcka med flera fina, vita sandstränder och färgstarkt hav. Stränderna här heter Spaggia Costa Rei, Spaggia Piscina Rei och Cala Sinzias. Costa Rei sträcker ut sig längs Sardiniens sydöstra spets, nära huvudstaden Cagliari. Barnvänligt.


Poetto Beach, Cagliari. En Sardiniens längsta och livligaste stränder som sträcker sig i 13 kilometer från Cagliari till Quarto St Elena. Barnvänligt.


Spaggia Piscinas. Höga sanddyner som sluttar ner i djupt klarblått vatten, ett avskilt område med bra simning vid Costa Verde, öns sydvästra sida. Sommartid finns här några kiosker där du kan handla dricka och enklare mat.

Mat:

  • Bröd - Inget bröd är det andra likt på Sardinien. Sarderna sätter brödsmak och design högt.
  • Antipasto - En förrätt som betyder just "innan måltiden". Kan bestå av en blandning av olika skinkor, ostar, oliver, salami, kronärtskocka och en hel del annat. På vissa restauranger kan gästen själv komponera ihop sin antipasto.
  • Panini - Rejäl lunchmacka som man kan fylla efter önskemål.
  • Angiulotts - Pastaknyten med färskost, spenat och saffran.
  • Culungiones - Stora pastaknyten med potatismos, mynta och ost. Serveras med köttfärssås eller tomatsås.
  • Maccarone di Busa - Tjock, daggmaskliknande spaghetti som är typisk för Sardinien.
  • Arrosto - Grillat kött som serveras med en kryddig sås. Sarderna använder flera grilltekniker, men traditionen säger att man bara ska grilla ungdjur, som kalv eller spädgris. Arrosto finns på de flesta restauranger runt hela ön.
  • Dolci - Efterrätt. Lokala kakor med mandlar och honung får ofta avrunda en middag. Färsk frukt med glass, macedonia, eller ostbricka är också vanligt.


Sevärdheter:

Cagliari -
2 000 år av historia har satt spår i Sardiniens huvudstad. Ta en tur i gamla staden, se basilikan och de gamla kvarteren. Cagliari har dessutom de bästa restaurangerna på ön, trevliga caféer, en fin sandstrand och shoppingstråk.
Cittadella dei Musei - Ett museikomplex som består av fyra museer, som ligger mitt i den gamla delen av staden Cagliari. Här finns bland annat Museo Archeologico Nationale med en fin samling av föremål som hittats på Sardinien, från förhistorisk tid och framåt.


Tharros -
Kartagisk ruinstad som har daterats till 800 f Kr. För att få full förståelse för hur staden såg ut kan en guidad tur rekommenderas. Tharros ligger nära staden Cabras på Sinishalvön.

 

Byn Tiscali - Lämningar efter en by på toppen av berget Monte Tiscali och mitt i en krater. Här försiggick undanskymt byliv ända fram till romartiden tack vare det naturliga skyddet av bergväggar.


Grotta del Bue Marino  - är en minst sagt spektakulär grotta med hög takhöjd, vackra stalagmiter, stalaktiter och märkliga klippformationer. Grottan ska enligt beräkningar vara åtta kilometer lång, men ännu har bara en kilometer utforskats. Grottan finns vid staden Dorgali på östkusten och man kan bara ta sig hit med båt.

Bosa är en liten pittoresk kuststad vid mynningen till Sardiniens enda farbara flod, Temo. Den historiska stadsdelen Sa Costa ligger på sluttningen till en låg kulle som kröns av Castello di Serravalle, som uppfördes år 1122 av familjen Malaspina. Områdets trånga gränder har inte ändrats mycket sedan medeltiden. Invid floden ligger Sas Conzas – de hus som stadens färgare en bodde och arbetade i. I den kosmopolitiska stadsdelen Sa Piatta längs floden ligger den aragonesisk-gotiska Duomo (1400-tal) och den romanska katedralen San Pietro (1000-tal), med sin gotisk fasad som uppfördes av cisterciensmunkar på 1200-talet.Bosa Bosa ligger på västkusten, söder om Alghero.

Nuraghehus - Ett dominerande inslag på Sardinien är de ca 7000 nurage-hus som ligger utspridda över ön. De här märkliga ”avhuggna” konformiga byggnaderna härrör från 1800-300 fKr och uppfördes utan något fästande material av basaltblock från utslocknade vulkaner. Man vet nästan inget om det nuragiska folket. De måste har varit välorangiserade och av haft avsevärda kunskaper om ingenjörskonst, men tycks inte ha efterlämnat några skriftliga dokument. Sanningen om detta gåtfulla folk har fängslat många sarder i många år.

 

Shopping:
Flätade korgar
- Korgflätning är ett vanligt hantverk på ön, men förutom korgar kan du också köpa flätade grytunderlägg, skålar och mattor. Byn Flussio i Planargiaregionen är känd för sina flätade korgar.


Guld- och silverföremål -
Guld- och silversmide är utbrett. Speciellt Cagliari och Quartu Sant`Elena är kända för sin produktion.

 

Vin - Sardinien är en vinö, speciellt när det gäller röda viner – och det finns många sorter att välja på. Två kända viner är Cannonau och dessertvinet Vernaccia.

 

Ost - Sarderna gör goda ostar, som även är omtyckta utanför öns gräns. Ostarna görs både på get- och komjölk och vissa sorter lagras i flera månader. Några sorter som du säkert kommer att stöta på är caprino, fiore sardo och caglio.

 

Honung - Den lokala honungen finns att köpa i affären, men det bästa är att köpa den direkt av producenten. Honungen kommer från växter som lavendel, apelsinblomma och eukalyptus.

Säkerhet:
Sardinien är en av Italiens säkraste regioner. Men precis som på många andra ställen förekommer det en del fickstölder. Se till att inte ha värdesaker synliga. Det förekommer också kortbdrägerier i perioder så ta gärna ut kontant valuta innan du åker. Ska du ut och resa på landsbygden är detta också att rekommendera, eftersom det ibland är långt mellan bankomaterna och viss hotell accepterar bara kontanter.

Av Ryggan - 4 september 2014 09:01

Här är det fortfarande sommar
Tillbaka till sommaren med billiga charterresor

Runt Medelhavet finns det många resmål där det fortfarande är varmt i september, och oavsett om du väljer Turkiet, Kreta eller Cypern så kan du förvänta dig härliga sommartemperaturer.

Vill du inte ge upp sommaren helt än så finns det fortfarande sommartemperaturer runt Medelhavet. Turkiet med populära semesterorter som Alanya och Side är ett populärt resmål i september. Här får du mycket för pengarna och många väljer att bo på ett all inclusive-hotell. Ett annat resmål som vi gärna åker till på hösten är Kreta. Många, och då särskilt lokalbefolkningen, säger att september är årets bästa månad. Varmt i havet, nästan aldrig regn med behagliga temperaturer runt 25 grader och färre turister. Eller så hoppar du på ett flyg till Cypern, landet som har många av Europas bästa sandstränder. Vit, mjuk sand och kristallklart vatten är aldrig fel. Här är de billigaste charterresorna till Medelhavet nu i september. Alla priser är per person.

Charter till Turkiet i september

Charter till Alanya
Alanya
1 912 kr
Charter till Alanya
Alanya
1 998 kr
Charter till Alanya
Alanya
2 014 kr
Charter till Alanya
Alanya
2 025 kr
Charter till Alanya
Alanya
2 090 kr
   
Charter till Side
Side
2 090 kr
Charter till Icmeler
Icmeler
2 098 kr
Charter till Marmaris
Marmaris
2 098 kr
Charter till Alanya
Alanya
2 122 kr
Charter till Kemer
Kemer
2 190 kr

Charter till Grekland i september

Charter till Sidarion
Sidarion
1 898 kr
Charter till Sidarion
Olga's ***  
Sidarion
1 898 kr
Charter till Skala Panagia (Golden Beach)
Skala Panagia (Golden Beach)
1 999 kr
Charter till Argassi
Mimoza Beach ***  
Argassi
2 198 kr
Charter till Agios Georgios
Likithos ***+ 
Agios Georgios
2 198 kr
   
Charter till Skala Potamias
Sole E Mare ***  
Skala Potamias
2 298 kr
Charter till Tsilivi
Mavrikos ***  
Tsilivi
2 298 kr
Charter till Argassi
Argassi
2 398 kr
Charter till Argassi
Krinas ***  
Argassi
2 398 kr
Charter till Afantou
Georgia ***  
Afantou
2 450 kr

Charter till Cypern i september

Charter till Ayia Napa
Ayia Napa
2 898 kr
Charter till Ayia Napa
Ayia Napa
2 995 kr
Charter till Pafos
Pafos
3 048 kr
Charter till Ayia Napa
Christabelle ***  
Ayia Napa
3 249 kr
Charter till Protaras
Protaras
3 298 kr
   
Charter till Ayia Napa
Ayia Napa
3 299 kr
Charter till Ayia Napa
Panas ***+ 
Ayia Napa
3 449 kr
Charter till Ayia Napa
Senator ***+ 
Ayia Napa
3 549 kr
Charter till Ayia Napa
Ayia Napa
3 558 kr
Charter till Fig Tree Bay
Fig Tree Bay
3 575 kr

 

  
 
 
 
 
 

Av Ryggan - 1 september 2014 09:23

Reseguiden.se tipsar om:

London för nybörjare och återkommande besökare

Måsten för dig som ska till London över en weekend

London är ett resmål som går att besöka både en och flera gånger. Här finns otroligt mycket att se och göra, vi har valt ut några av de bästa sakerna att hinna med under din weekend.

London är en favorit bland weekendresmålen i Europa. Det är många som återvänder hit år efter år, andra är sugna på att upptäcka staden för första gången. Här är alla måsten för dig som besöker Storbritanniens huvudstad för första gången – eller för andra, tredje eller kanske sjätte gången.

Big Ben

Big Ben tornar upp sig 60 meter upp i luften och är klockan i tornet till Houses of Parlament. Klockan har tickat i över 150 år och är Londons mest besökta och fotograferade sevärdhet. Adress:Palace of Westminster.

Tower Bridge

Tower Bridge är ett av Londons mest kända landmärken, en klaffbro över Themsen som stod färdigbyggd 1894. Gångvägen som går upptill kostar pengar, men härifrån får du en otrolig utsikt, perfekt om du vill se staden från luften. Extra vackert är det om du besöker bron på natten då den är upplyst. I ena tornet hittar du ett museum för ångmaskiner och här ordnas samtidigt utställningar. Adress:Tower Bridge Road.
 

Tower of London

Tower of London, eller Towern, ligger vid Themsens norra strand och är en av världens mest berömda fästningar. Den här medeltida byggnaden var både ett kungligt palats och fängelse. Här kan du bland annat gå på rundvandring i fängelsehålorna och se de brittiska kronjuvelerna. Även härifrån får du en vacker utsikt över London. Adress: Tower Hill.

London Eye

London Eye är ett 135 meter högt pariserhjul på stranden South Bank mellan Waterloo och Westminister Bridges och är ett av Londons mest kända landmärken. Hjulet öppnade 1999 och under en åktur i den här får du en utsikt på fyra mil. Har du åkt London Eye tidigare och vill göra något extra? Då kan du boka en "Champagne Experience”, och därmed njuta av ett glas kyld champagne under den 30 minuter långa åkturen. Vill du undvika kö kan du boka biljett i förväg. Adress:Westminster Bridge Road.

Buckingham Palace

Buckingham Palace ligger vid Green Park och är drottningen av Englands officiella bostad. Är flaggan hissad betyder det att hon är hemma. Det är många som kommer hit för att fotografera byggnanden, men det finns även guidade turer i palatset och halv tolv varje dag byter man högvakt. Adress: Buckingham Palace Road.

British Museum

British Museum är ett av de största och bästa museerna i världen med många värdefulla och kulturhistoriska utställningsobjekt. Hit kan du gå flera gånger, det finns nämligen runt sju miljoner objekt att kika på. Vandra runt på egen hand eller välj en guidad tur. Håller du hårt i resekassan är det dessutom ett plus att museet har gratis inträde. Adress: Great Russell Street.

Madame Tussaudes London

Madame Tussaudes vaxkabinett bjuder på över 400 verklighetstrogna vaxdockor av både kända och okända människor. Här finns alla de stora filmstjärnorna, sportkändisarna, musikerna och politikerna avbildade. Det finns dessutom en skräckkammare med några av världens värsta brottslingar. Den första dockan skapades år 1777 och föreställde den franska författaren Voltaire. Det tillkommer nya vaxdockor hela tiden, så det finns alltid något nytt och spännande att titta på. Adress:Marylebone Road.

Drick lyxig afternoon tea

London är en tedrickande stad, så härifrån åker du inte utan att ha druckit te. Staden har ett tjugotal hotell där du kan dricka klassiskt afternoon tea i en mysig miljö med scones och kakor. Vill du testa Londons kanske mest exklusiva variant kan du rikta blicken åt The Ritz, en afternoon-meny här kostar cirka 500 kronor. Dock gäller det att vara ute i god till och boka i flera månader i förväg.

Packa lätt för här shoppar du loss

Det breda shoppingutbudet är en av de största anledningarna till varför många spenderar en helg i London. Hela centrala London är full av butiker och längs hela den långa gatan OxfordStreet ligger alla de stora klädkedjorna. Harrods täcker ett helt kvarter och är Europas allra största varuhus, hit kan du gå oavsett om du har varit här tidigare. Är du sugen på att gå på marknad så är Camden Market i Camden Town den största. Portobello Road Market i Notting Hill är en annan populär marknad.

Testa ett nytt matställe varje dag

Det finns över 6000 matställen i London i alla budgetklasser, så passa på att testa något nytt varje dag eller varje gång du besöker staden. Dessutom finns det mat från världens alla hörn, något du däremot inte får missa är den engelska snabbmaten fish and chips.

Strosa runt i parkerna

Har du besökt London tidigare och spanat in alla de stora sevärdheterna så kan du istället upptäcka de vackra parkerna. Ta en promenad, sätt dig på en parkbänk och titta på folk eller njut av en picknick. Några av de bästa parkerna är Hyde Park, Kensington Gardens, Richmond Park, St. James Park, Green Park och Greenwich Park. Många av parkerna innehåller dessutom både restauranger och sevärda monument. I början av hösten ligger temperaturen mellan 15 grader och 20 grader med flera solchanser. Däremot finns det alltid risk för regn, så ta gärna med dig ett paraply.

Andra saker att göra i London

Det finns även de som åker till London av andra anledningar. Som att se en fotbollsmatch, gå på musikal eller lyssna på en konsert. - Se alla erbjudanden till London

Ta sig till London

Det går många bra lågprisflyg till London så trots att hotellen är dyra så går det att komma undan med en billig flygbiljett. Hit åker du med bland annat SAS, Norwegian, British Airways, KLM och Ryanair med avresa från bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. Restiden är på ungefär två timmar och då landar du på antingen Heathrow, Stanstedeller Gatwick.

Mer om London

- Bo billigt och bra på hotell i London - Londons bästa restauranger - Unik shoppingguide till London - Flyg till London - Hotell i London
Av Ryggan - 31 augusti 2014 20:07

Trip Advisor tipsar om 12 stränder med kristllklart vatten och Cala Mariolu på Sardinien toppar listan. Eftersom jag ska till just Sardinien om en dryg vecka så blev jag lite nyfiken och tittade lite extra.


Vissa omdömen säger de att stranden är vackrare i verkligheten än den är på bild. Låter ju lovadande!

DOCK är det en väldigt liten strand och man kan bara ta sig dit med båt.

Cala Mariolu is one of the most precious beaches the middle eastern coast of beautiful island of Sardinia has to offer. Cala Mariolu is located just north of Cala Goritze, and is decorated with little pebbles made round and smooth by the eternal movement of the waters. The beach of Cala Mariolu is very suitable for scuba diving, and is one of the best snorkeling beaches of Sardinia. Due to it’s location, the beach of Cala Mariolu rests in the shade of the limestone rocks at the end of the afternoon.

Cala Mariolu is only accessible by boat. Boat excursions are available from Cala Gonone, Arbatax or Santa Maria Navarrese.

Typiskt!! Från Alghero tar det ca 3 timmar med bil att ta sig till Cala Gonone varifrån man kan åka båt till själva stranden. Med andra ord så bör en del av dagen redan ha gått då vi väl kommer dit och om stranden hamnar i skugga på eftermiddagen så kanske det inte är så kul att åka dit trots allt.

Av Ryggan - 31 augusti 2014 18:55

Reseguiden.se lockar med:
 
Höstens billigaste weekendstäder

Här är höstens billigaste flygbiljetter

Boka en billig flygbiljett till någon av Europas härliga weekendstäder. Vi har valt ut de storstäder som du når för lägst pris – perfekt för dig som vill komma undan med en billig helg eller som kanske hellre vill spendera pengarna på plats.


Hösten är snart här och då passar många på att fly vardagen för en trevlig weekend utomlands. Boka en romantisk weekend, ta med vännerna på en nöjeshelg eller spendera några dagar bland höstnyheterna på de största galleriorna. Här får du resmålen med höstens billigaste flygstolar, för en prisvärd och trevlig weekend i Europa.

London – lockar med höstens bästa shoppingutbud

London levererar det allra bästa för den som är intresserad av att hitta de senaste nyheterna till höstgarderoben. Dessutom finns det mycket att se och göra i Storbritanniens populära huvudstad, både vad gäller kultur och sevärdheter. Missa till exempel inte Big Ben, London Eye, Buckingham Palace och museer som Madam Tussaudes. När du är i London måste du dessutom äta den klassiska rätten fish and chips. Flyg London | Hotell London | Weekendpaket London

Berlin – dynamisk storstad med brett nöjesliv

Berlin lockar med breda boulevarder, trendig shopping, vintagebutiker och massor av trevliga restauranger. Den här dynamiska storstaden i Tyskland har dessutom ett hett nattliv och det öppnar ständigt nya klubbar och barer. Under din weekend här står sevärdheter som Berlinmuren, Checkpoint Charlie och Brandenburger Tor högt på prioriteringslistan. Flyg Berlin | Hotell Berlin | Weekendpaket Berlin

Paris – perfekt för dig som är kär

Paris är en äkta romantisk huvudstad, perfekt för dig som kanske vill uppleva några härliga dagar på tu man hand. Leta upp en klassisk fransk restaurang eller köp med dig något gott för en picknick i en lummig park. Hit åker du dessutom för att stifta en närmre bekantskap med sevärdheter som Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren-museet. Utanför staden ligger barnens favorit Disneyland och det pampiga slottet Versailles. Flyg Paris | Hotell Paris | Weekendpaket Paris

Rom – bjuder på massor av kultur och sevärdheter

Rom har så många sevärdheter att staden ibland kallas för ett levande museum. Överallt hittar du spår från antiken och särskilt välfotograferade platser är amfiteatern Colosseum och fontänen Fontana di Trevi. Missa inte heller ett besök i den egna staten Vatikanstaten. Utgå gärna sightseeingen från Spanska trappan, där det också finns bra shopping och trevliga restauranger. Något mer som kännetecknar Italiens huvudstad är den läckra maten. Flyg Rom | Hotell Rom | Weekendpaket Rom

Amsterdam – kanalernas och cyklisternas huvudstad

Amsterdam är en härlig stad mitt bland kanaler, konstnärskvarter, caféer, tulpaner och väderkvarnar. Du upptäcker staden bäst till fots, på cykel eller med en båttur på kanalen. Populäraste sevärdheterna är Van Goghmuseet och Anne Franks hus. Oavsett om du är sugen på en romantisk helg på tu man hand eller en weekend med vännerna så gör Amsterdam dig sällan besviken. Flyg Amsterdam | Hotell Amsterdam | Weekendpaket Amsterdam

Presentation


Denna blogg kommer att handla om resor i olika former, men framför allt om billiga resor som ger möjlighet till lite vardagsflykt, samt de små utflykterna hemmavid.
Jag skulle vilja att det blir ett levande reseforum, så lägg gärna till information om du

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ billiga-resor med Blogkeen
Följ billiga-resor med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se