Alla inlägg under augusti 2014

Av Ryggan - 31 augusti 2014 20:07

Trip Advisor tipsar om 12 stränder med kristllklart vatten och Cala Mariolu på Sardinien toppar listan. Eftersom jag ska till just Sardinien om en dryg vecka så blev jag lite nyfiken och tittade lite extra.


Vissa omdömen säger de att stranden är vackrare i verkligheten än den är på bild. Låter ju lovadande!

DOCK är det en väldigt liten strand och man kan bara ta sig dit med båt.

Cala Mariolu is one of the most precious beaches the middle eastern coast of beautiful island of Sardinia has to offer. Cala Mariolu is located just north of Cala Goritze, and is decorated with little pebbles made round and smooth by the eternal movement of the waters. The beach of Cala Mariolu is very suitable for scuba diving, and is one of the best snorkeling beaches of Sardinia. Due to it’s location, the beach of Cala Mariolu rests in the shade of the limestone rocks at the end of the afternoon.

Cala Mariolu is only accessible by boat. Boat excursions are available from Cala Gonone, Arbatax or Santa Maria Navarrese.

Typiskt!! Från Alghero tar det ca 3 timmar med bil att ta sig till Cala Gonone varifrån man kan åka båt till själva stranden. Med andra ord så bör en del av dagen redan ha gått då vi väl kommer dit och om stranden hamnar i skugga på eftermiddagen så kanske det inte är så kul att åka dit trots allt.

Av Ryggan - 31 augusti 2014 18:55

Reseguiden.se lockar med:
 
Höstens billigaste weekendstäder

Här är höstens billigaste flygbiljetter

Boka en billig flygbiljett till någon av Europas härliga weekendstäder. Vi har valt ut de storstäder som du når för lägst pris – perfekt för dig som vill komma undan med en billig helg eller som kanske hellre vill spendera pengarna på plats.


Hösten är snart här och då passar många på att fly vardagen för en trevlig weekend utomlands. Boka en romantisk weekend, ta med vännerna på en nöjeshelg eller spendera några dagar bland höstnyheterna på de största galleriorna. Här får du resmålen med höstens billigaste flygstolar, för en prisvärd och trevlig weekend i Europa.

London – lockar med höstens bästa shoppingutbud

London levererar det allra bästa för den som är intresserad av att hitta de senaste nyheterna till höstgarderoben. Dessutom finns det mycket att se och göra i Storbritanniens populära huvudstad, både vad gäller kultur och sevärdheter. Missa till exempel inte Big Ben, London Eye, Buckingham Palace och museer som Madam Tussaudes. När du är i London måste du dessutom äta den klassiska rätten fish and chips. Flyg London | Hotell London | Weekendpaket London

Berlin – dynamisk storstad med brett nöjesliv

Berlin lockar med breda boulevarder, trendig shopping, vintagebutiker och massor av trevliga restauranger. Den här dynamiska storstaden i Tyskland har dessutom ett hett nattliv och det öppnar ständigt nya klubbar och barer. Under din weekend här står sevärdheter som Berlinmuren, Checkpoint Charlie och Brandenburger Tor högt på prioriteringslistan. Flyg Berlin | Hotell Berlin | Weekendpaket Berlin

Paris – perfekt för dig som är kär

Paris är en äkta romantisk huvudstad, perfekt för dig som kanske vill uppleva några härliga dagar på tu man hand. Leta upp en klassisk fransk restaurang eller köp med dig något gott för en picknick i en lummig park. Hit åker du dessutom för att stifta en närmre bekantskap med sevärdheter som Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren-museet. Utanför staden ligger barnens favorit Disneyland och det pampiga slottet Versailles. Flyg Paris | Hotell Paris | Weekendpaket Paris

Rom – bjuder på massor av kultur och sevärdheter

Rom har så många sevärdheter att staden ibland kallas för ett levande museum. Överallt hittar du spår från antiken och särskilt välfotograferade platser är amfiteatern Colosseum och fontänen Fontana di Trevi. Missa inte heller ett besök i den egna staten Vatikanstaten. Utgå gärna sightseeingen från Spanska trappan, där det också finns bra shopping och trevliga restauranger. Något mer som kännetecknar Italiens huvudstad är den läckra maten. Flyg Rom | Hotell Rom | Weekendpaket Rom

Amsterdam – kanalernas och cyklisternas huvudstad

Amsterdam är en härlig stad mitt bland kanaler, konstnärskvarter, caféer, tulpaner och väderkvarnar. Du upptäcker staden bäst till fots, på cykel eller med en båttur på kanalen. Populäraste sevärdheterna är Van Goghmuseet och Anne Franks hus. Oavsett om du är sugen på en romantisk helg på tu man hand eller en weekend med vännerna så gör Amsterdam dig sällan besviken. Flyg Amsterdam | Hotell Amsterdam | Weekendpaket Amsterdam

Av Ryggan - 29 augusti 2014 10:13

Jag hade åkt bums om jag haft fler semesterdagar!!


Norrskensutflykt på Island inkl. flyg

Centerhotel Plaza, Reykjavik


Från

3645 SEK
/ per person för 3 nätter

Tre nätter på mytomspunna Island med Norrskensutflykt, restaurangrabatter, flyg och flera valbara utflykter

Ta chansen att under tre dagar uppleva mytomspunna Island med sina drömlika landskap, gejsrar, vulkaner och varma källor. Med Reykjavik som utgångspunkt kommer du att få uppleva en Norrskensutflykt* och du kan även välja till en Gyllene Cirkeln-utflykt med några av Islands mest attraktiva sevärdheter, eller varför inte en spännande valsafari!

Moderna och klassiska Centerhotel Plaza är en perfekt bas för att utforska Reykjavik och den vackra isländska naturen utanför huvudstaden. Detta bekväma boende är ett av stadens bäst belägna hotell och är en del av stadens rika kulturarv. Hotellet är känt för sin frukostbuffé (som givetvis ingår i våra erbjudanden) och efter en dag av utforskande kan du koppla av i den mysiga hotellbaren Plaza Bar.

Från hotellet är det nära till barer, restauranger och shopping på huvudgatan Laugavegur. För den musikintresserade är ett besök till den imponerande konserthallen Harpa absolut värt ett besök.

* Bra att veta
Norrsken är ett naturfenomen som vi - även om vi håller tummar och tår för det, tyvärr inte kan garantera att du får uppleva.

Av Ryggan - 29 augusti 2014 08:06

Nu känner jag mig lättad!

 

Isländska tidningen Morgunbladid skriver i natt att ett utbrottet är bekräftat vid Bardarbunga. Utbrottet ska ha skett norr om Dyngjujökull och under glaciären. Islands meteorologiska institut varnar på sin hemsida att utbrott pågår och det ska vara en 150 meter lång spricka där lavan flödar ut. Under morgonen utlystes högsta beredskap för nytt utbrott. Ingen vulkanaska har dock upptäckts.


Utbrottet gav utslag på instrumenten vid midnatt. Några timmar senare uppgavs att den seismiska aktiviteten verkar ha lugnat sig. Enligt Morgunbladid tyder den låga frekvensen på skalven att utbrottet inte har skett under glaciären. Ett stort utbrott skulle kunna leda till liknande problem för flygtrafiken som askmolnet från Eyjafjallajökull gjorde 2010, skriver TT.

I natt uppgavs det att i nuläget påverkas inte flygtrafiken till eller från Island under fredagen. Men fram tills gryningen är luftrummet ovanför vulkanen stängt.

Av Ryggan - 27 augusti 2014 18:42

... som hette Eyjafjallajökull. Den satte för fyra år sedan stopp för en planerad resa till Korsika.


Läste i DN att vulkanen Bárdarbunga på Island haft över 700 jordskalv det senaste dygnet, och att den eskalerande aktiviteten i Bárdarbunga väcker oro i Europa eftersom man fruktar att ett utbrott skulle leda till inställda flygningar. Just nu ligger Islands meteorologiska instituts varningsnivå på orange, den näst högsta nivån. De senaste dagarna har flera skalv uppnått en femma på richterskalan.


Jag ska åka till Sardinien den 9 september. Tänk om ännu en vulkan sätter stopp för en resa! I så fall får jag nog ta och skaffa en ny hobby.

    

Av Ryggan - 20 augusti 2014 13:19

M har bokat boende via booking.com i Alghero på Sardinien. Hostello 8 som verkar ligga ganska centralt.

 

Ett dubbelrum med delat badrum kostar för 4 nätter 160 Euro, vilket med dagens valutakurs betyder att vi ska betala 732,50 kr/person. Helt OK!!

Av Ryggan - 17 augusti 2014 19:45

Det var riktigt busväder när vi vaknade och den där promenaden runt ön blev inte av idag heller. Vi åt frukost med det stormande havet alldeles utanför fönstren och sen gjorde vi inte så mycket mer. Med tanke på vädret kändes den korta lilla färjeturen alldeles lagom. Efter att vi hittat bilen bar det av mot Göteborg och, för min del, en väntande tågresa hem där jag satt och lyssnade på Ann Rosmans bok om just Marstrand - Porto Francos väktare.


Nu är jag tillbaka hemma i vardagen igen!

Av Ryggan - 16 augusti 2014 23:30

Vi ankom färjeläget vid Marstrandsön runt 14-tiden och fick cirkla runt en god stund innan vi hittade en parkering. Så åkte vi färjan Lasse-Maja över till själva ön, vilket kostade 25 kronor t/r och tog ca 3 minuter.

 

Vi checkade in på Villa Maritime och fick en hel lägenhet med stor balkong och havsutsikt till förfogande. Synd att vi inte hade med en flaska vin att avnjuta i solen på balkongen.

 

Vi gick längs hamnen och tittade på de vackra husen och tog oss längs små gator upp till fästningen för att hinna med den sista guidade turen för dagen.

 

Guidningen var alldeles lagom och väldigt intressant. Vi fick lära oss om hur fästningen byggdes och om fångarna som fick släpa sten till själva fästningsbygget. De arbetade mot lön och om de blev sjuka fick de ingen lön och således ingen mat. Tack och lov, så tyckte öns societet att fångarna var intressanta och kom för att titta på dem och slänga mynt och mat till dem. Ungefär som djur i bur. Det var dock tack vare dessa fina damer och herrar som fångarna överlevde. Vi fick även lära oss att man på Carlstens fästning var först med att prova enskilda fängelseceller enligt Philadelphiamodellen. Tre fångar stängdes in i var sin väldigt liten cell med en säng och en toalett (ett hål i väggen). Där skulle de sitta under fem år utan någon kontakt med människor. En gång om dagen fick de mat genom en lucka och en gång om året fick de under en timmes tid pratat med en präst genom matluckan. Två av dem dog redan under första året. Den tredje fången överlevde men blev galen och spärrades in på mentalsjukhus under resten av sitt liv. Bilden av mannen till häst har han ritat med blod på väggen.

 
Efter utvärdering av projketet kom man fram till att det var en särdeles framgångsrik fångvård. Philadelphiamodellen ligger som grund för det fångvårdssystem som Sverige har idag.


De adelsmän som satt fängslade på fästningen behandlades något annorlunda än pöbeln. De hade tillgång till 2 rum och en betjänt, en timmes promenad om dagen och ett krogbesök i veckan nere i Marstrandsbyn. Inte så illa.

Från tornet beundrade vi utsikten.

 
Så återvände vi ner mot kajen och gick förbi Badhusplatsen, även kallad Kungsplanen eftersom Kung Oscar II tillbringade somrarna här.

 

Det fina vädret försvann och det började blåsa upp. Den tänkta promenaden runt ön kändes inte så lockande i stormen och vi gick istället och satte oss på en servering och åt mat och drack öl. Vädret blev inte bättre och det blev inte mer gjort. Vi besökte några olika barer och pratade med seglarfolk till dess det var dags att gå till sängs.

 

Presentation


Denna blogg kommer att handla om resor i olika former, men framför allt om billiga resor som ger möjlighet till lite vardagsflykt, samt de små utflykterna hemmavid.
Jag skulle vilja att det blir ett levande reseforum, så lägg gärna till information om du

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards