Senaste inläggen

Av Ryggan - 2 juli 2014 14:15

Vi gick till matsalen vid 09:30 för att få oss lite frukost och där var det mer än kaotiskt. Det var fullt och folk stod upp och drack kaffe. Vi fick snart en ände på ett bord och slog oss ner bland smulor och spillt kaffe. Frukosten var ett större skämt än jag företsällt mig. På själva frukostbordet fanns kaffe, mjölk och flingor. På borden stod fat med smör och marmelad. De fem personer som arbetade i köket rostade bröd under stor stress efter vad det verkade. Vi petade i oss några syltmackor och sen gjorde vi oss klara för en dag i London!


Alla pratar om vädret i England och om att det alltid regnar här. Jag har än så länge aldrig stött på regn i England, men vem vet... detta kanske blir första gången. Som britterna säger så finns det bara två typer av väder; "rain, or soon to be rain". Idag lyser i alla fall solen för fullt och vi klagar inte! Iklädda schorts och linne gav vi oss ut på upptäcktsfärd!

 


Bilder på det extremt lilla rummet, som skulle må bra av en ordentlig rengöring.

Old England vs New England.

Längs Themsen.

Westminister och en bil, kanske tillhörande en Shejk?

När vi korsat Themsen via Westminister Bridge och gick ner mot flodpromenaden vid London Eye, så passerade vi The London Dungeon. Vi betalade den knasiga summan 25 pund och 20 cent på skalle och gick in i detta hysteriskt turistiska komplex som var helt suveränt bra!! På ett helt lysande sätt berättar de om den sin brutala historia med utklädda personer, många läskiga/roliga effekter och en stor portion brittisk humor. 

Välförtjänt och efterlängtad lunch på en bakgata.

ANNONS
Av Ryggan - 2 juli 2014 02:15

Vi lyfte från Skavsta igår kväll, något försenade, men eftersom Ryan Air har lite tillägg när det gäller tiden för själva flygningen, så landade vi till och med före utsatt tid kl 23:30 (lokal tid). Bakom mitt vårt säte satt en kvinna med tre små barn och var mer än högljudda, så det tjänade inte mycket till att flygvärdinnorna upplyste om att detta var en tyst flygning mot London. Den lilla tjejen bakom mig satt dessutom och sparkade i mitt säte utan avbrott. Om hon lyckades hålla undan fötterna för en stund satt hon istället och vippade på bordet, vilket också gjorde att mitt säte skumpade. Detta trots att jag vände mig om och bad henne att inte sparka. Jag kan förstå att det inte är lätt för en typ 4-årig tjej att komma ihåg och sitta still, men jag kan inte förstå att man som förälder bara låter sitt barn fortsätta trots att man påpekat att det stör! Vad är det med föräldrar som inte försöker att hålla lite ordning på sina barn när de reser med buss, tåg eller flyg?


När vi landat tog det stört lång tid att komma genom passkontrollen och sen fick vi stå i nästa kö och vänta på bussen eftersom vi missade 00:15 bussen med bara någon minut. Förs kl 00:30 kom vi med en buss mot Victoria Coach Station.


Vi kom fram till Victoria vid 01:15 och promenerade till hotellet. Portiern såg ut som att vi besvärade honom när vi kom och någon charmkurs hade han knappast gått. Vårt rum låg under markplan, är pyttelitet men vi har ett eget badrum trots att det stod att vi skulle ha delat.Som sagt... Inte mycket att skryta med, men det finns en säng och den ska nyttjas BUMS!

ANNONS
Av Ryggan - 1 juli 2014 11:11

Pengar - Brittiska Pund. Enligt Forex kostar ett pund idag exakt 11,47 kronor.


El - London har 230 volt, precis som vi. Problemet är att deras vägguttag inte ser ut som våra och att vi således behöver en adapter för att kunna ladda våra prylar.


Tidsskillnad - Sverige ligger en timme före London i tid. Alltså, ställ tillbaka klockan en timme för Londontid.


Gratis appar till Iphone:

 • ULMON London - off line kartor med sökfunktion. Även listade sökfunktioner på exempelvis hotell, mat, nattliv, underhållning och konst, shopping och museum.

  Innehåller även tunnelbanekarta.Information om olika saker samt bilder och andra resenärers omdömmen.

  

 • London LITE City Walks där det finns färdiga rutter med teman att gå efter samt information om hur långt det är i km, tid och hur många stopp det är. För varje stopp finns det lite information.
  Exempel på olika vandringar:
  - Harry Potter trail,
  - Bridges of London,
  - Shakespears London,
  - Oxford street shopping tour.

 

Av Ryggan - 1 juli 2014 10:01

Tro det eller ej, men jag har just fått ett mail från National Express med våra biljetter till flygbussarna!!


Det var inget lyckat sammaträffande utan T fick ringa till dem, sitta i telefonkö i typ 15 minuter till hysterisk pausmusik och först efter det så skickades biljetterna. Det kanske inte är RyanAirs fel... de kanske har skickat uppgifterna vidare till National Express och det är de som har fuckat upp. Förlåt Ryan!!


Nu har vi hur som helst våra biljetter och nu är det nog bara packningen som återstår.

Av Ryggan - 1 juli 2014 09:50

Det blir visst en liten resa till Alghero på Sardinien tillsammans med M  tisdag den 9 september till lördag den 13 september. RyanAir åter igen och vi fick betala 3251 kr för oss båda. Morgonflyg dit och kvällsflyg hem, vilket gör att det blir nästan fem heldagar på plats. Nice att ha någon att se fram emot!!

 

Av Ryggan - 1 juli 2014 09:01

Jag brukar inte kritisera Ryan utan tycker att det mesta är enkelt och smidigt. Men den här gången har det bara varit krångel från det att vi bokade resan tills nu då vi ska checka in och skriva ut. Jag har lyckats med att få ut våra boarding pass. Det tog bara två dagar eftersom jag var tvungen att vänta till idag för att kunna checka in hemresan om jag inte ville betala extra för platserna.


Idag uppstår så nästa problem... Vi har redan betalt för transfer in till Victoria station. T/r dessutom. Var är de biljetterna?? Hur hittar jag var jag ska skriva ut dem?? Kontakta kundtjänst på Ryan. My ass! Det funkar inte för det verkar inte finnas någon. Klickar jag på kontakta kundtjänst, kommer jag tillbaka till samma lista över olika saker man kan kunna tänkas vilja kontakta dem för. Hopplöst!!


Verkar som att andra på nätet verkar ha upplevt samma sak. I fallet Stansted-Victoria så ska det ha kommit ett separat mail från "National express" innehållandes bussbiljetter, och självklart har jag inte fått något sådant mail!! Känner mig oerhört irriterad över att vi nu mest troligt har slängt de pengarna i sjön eftersom vi med all säkerhet kommer att vara tvungna att köpa nya biljetter för att ta oss in till London. Där fick vi för att vi tänkte att vi skulle vara smidiga!

 

Av Ryggan - 30 juni 2014 20:43

Nu har Ryan smugit in små betalfällor även under själva incheckningen. Så tradigt!! Tidigare så fick man klicka i om man ville boka särskilda platser. Nu måste man aktivt fylla i att man inte vill välja plats utan nöjer sig med att bli placerad var som helst, för att därmed slippa betala extra. Det luriga var att jag bara kunde checka in ditresan utan att välja säten. På hemresan var det ännu inte möjligt att klicka i "free randomly allocated seat". Det blir tillgängligt först imorgon. Kan tänka mig att det man på det här sättet får in pengar på alla de som inte har en skrivare hemma och därför kanske inte kan vänta in gratissätena. Eller är det bara jag som inte har någon skrivare?

Av Ryggan - 30 juni 2014 11:06

Efter att igår fått höra att två av RyanAirs plan kört ihop med vingarna på Stansted, förväntade jag mig nästan ett meddelande om en i ställd resa på grund av flygplansbrist, men de ville bara påminna mig om att vi ännu inte checkat in. Tack för det Ryan!

Presentation


Denna blogg kommer att handla om resor i olika former, men framför allt om billiga resor som ger möjlighet till lite vardagsflykt, samt de små utflykterna hemmavid.
Jag skulle vilja att det blir ett levande reseforum, så lägg gärna till information om du

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ billiga-resor med Blogkeen
Följ billiga-resor med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se